Energie, Initiatieven, Voedsel, Wonen

Eerste podcast – 52wekenduurzaam

Vorige week spraken we met Serge Calon, één van de initiatiefnemers van 52wekenduurzaam. 52wekenduurzaam is een initiatief van vier zelfstandigen met een missie; een groene golf in gang zetten waarin steeds meer mensen hun eigen kleine of grote stapje zetten. Iedere week een nieuwe weekuitdaging die te maken heeft met duurzaamheid, maar je daarnaast ook iets oplevert. Een goed gevoel, contact met anderen, geld besparen, vogeltjes in je tuin en ga zo maar door. Serge verteld over hoe 52wekenduurzaam is begonnen, en we hebben het over hoe elke stap, hoe klein ook, richting geeft. Maar dat het ook zoeken is, laveren tussen ambitie hebben, jezelf niet voor de gek houden, maar vooral ook niet te streng zijn voor jezelf. Doe je ook mee? Zie 52wekenduurzaam.nl. We gaan het gewoon doen!

Luister hier ons gesprek terug via de ocyclo podcast:

Dit is de start van de podcastserie die we tijdens onze reis willen gaan opnemen. Met ons opnameapparaatje en twee microfoontjes kunnen we jullie laten meeluisteren naar interviews met initiatiefnemers. Daarin vragen we hen naar hun drijfveren, ideeën, tegenvallers en de dingen waar ze heel trots op zijn. Op onze website hebben we een pagina ingericht waar je de podcasts kunt luisteren, maar je kan je ook abonneren op de podcast via je favoriete podcastapp. 

Ons gesprek met Serge is niet helemaal de eerste podcast. Eerder nam Els al een introductie op over onze reis en draagt ze een tekst voor die ze vorig jaar schreef. Deze tekst gaat over de drijfveren die ook achter ocyclo zitten. Je zorgen maken, maar ook hoop houden. Voor iedereen die wel eens twijfelt of wat je doet wel zin heeft.

Op dat thema gaan we mooi door in de tweede aflevering met Serge, maar dan een stukje concreter. 

O, en de introtune… die is bedacht en opgenomen door Pim.

Veel plezier met luisteren!

Voor iedereen die denkt: help, wat is een podcast?

Een podcast is een audiobestand wat via je telefoon, computer of tablet kan worden beluisterd. Je kunt het zien als een soort netflix of npo-gemist, maar dan voor audio. Je kunt er op elk moment dat het jou uitkomt naar luisteren. Op je smartphone zit vaak een podcastapp (of je kunt deze installeren). Via die app kun je alle podcast luisteren die je wilt, en je kunt ook afleveringen downloaden om onderweg te luisteren, op de fiets of in de auto ergens naartoe bijvoorbeeld. 

Ook je favoriete radioprogramma’s hebben meestal een podcast die je dus kunt terugluisteren. 

Om onze podcast te beluisteren kun je dus:

1. Direct op de website luisteren; hier verzamelen we alle podcasts.

2. Op je telefoon of tablet een podcastapp downloaden (zoek in de app store naar ‘ podcast’ ) en dan zoeken op ‘ocyclo’.  Je kunt je dan ook abonneren zodat onze podcast automatisch door je telefoon wordt gedownload als je wifi hebt en je weet wanneer er nieuwe afleveringen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *