zicht op de montelbaanstoren
Reisverhalen

Pauze & Podcasttip

Een weekje zonder reisblog, want we hebben niet gereisd maar namen een pauze in Amsterdam & Haarlem. We zijn gevaccineerd, zagen familie en vrienden en vierden de 30ste verjaardag van Els.

Ook gingen we naar het strand, naar de film en naar een podcastfestival. 

Op het podcastfestival luisterden we onder andere naar een aflevering van de serie ‘Ronnie’. Ronnie gaat over een stel wat een kind krijgt (wat ze voorlopig Ronnie noemen) en Ruben, de vader, probeert er achter te komen hoe de wereld van zijn zoon eruit zou kunnen zien. In plaats van doemscenario’s focust hij op de mogelijkheden, en gaat in gesprek met anderen op zoek naar de utopie. De thema’s die hij kiest zijn breed en sluiten aan bij thema’s waar wij ook over nadenken en soms over schrijven; afval, spullen, voedsel, klimaat, populatie.

Na afloop van het luisteren spraken wij nog met Ruben en Marijke (inmiddels ouders van Stijn), en het was mooi om wat ervaringen uit te wisselen omdat we beiden hetzelfde vertrekpunt hebben. Laten zien en/of nadenken over hoe het anders kan. 

Dus, podcasttip! Je kunt de podcast vinden door te zoeken op ‘Ronnie’ in je podcastapp. Maar het kan ook online, bijvoorbeeld hier: https://www.nporadio1.nl/podcasts/ronnie-op-zoek-naar-een-utopie

Wij zijn ondertussen weer onderweg terug naar Luxemburg, dus volgende week vast weer een reisverslag!

Een gedachte over “Pauze & Podcasttip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *