zeewier
Energie, Voedsel

Zee, zon, wind, wier – The North Sea Farmers

Op 14 april waren we op bezoek bij de North Sea Farmers op hun kantoor in Den Haag aan de toepasselijke Zeestraat.  De North Sea Farmers is een non-profit beweging van meer dan 100 bedrijven en organisaties met zeewier als gemene deler. Ze zetten zich in voor het versnellen en versterken van de duurzame zeewier sector in Nederland en Europa.

Terwijl de paarden van Paleis Soestdijk één van hun dagelijkse ommetjes maken bereiden wij onze podcast set-up voor met Lotte van Bronswijk, food expert bij de North Sea Famers. In de podcast spreken we over hoe je zeewier eigenlijk teelt, waarom je dat tussen windturbines zou doen en waar je het allemaal voor kan gebruiken. Wist je bijvoorbeeld dat je van zeewier ook bioplastic kunt maken wat je in principe op kan eten?

Specifiek zoomen we in op voedsel en hebben we het over de vraag op welke manier zeewier deel gaat uitmaken van ons toekomstige eetpatroon. Ook geeft Lotte ons een recept voor zeewierpesto en leren we dat je waarschijnlijk sowieso al wel eens zeewier eet, omdat het wordt toegevoegd als verdikkingsmiddel aan bijvoorbeeld chocolademelk.

Wil je meer weten? Luister dan ons hele gesprek en kijk op de website van de North Sea Farmers: https://www.northseafarmers.org/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *